http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval

Follow by Email

miercuri, 12 iunie 2013

Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval


Ingrediente:
  • 1,5 kg vinete
  • 500-600 g carne tocata de porc
  • 250 g bulion.
  • 2 cepe
  • 5 linguri ulei
  • 1 morcov
  • 1 lingura oregano
  • piper
  • sare
  • 200 g smantana
  • 1 ou
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri faina
  • 300 g cascaval
Preparare:

Se curata vinetele de coaja, apo le taiem felii groase de 1 cm. Feliile le punem la fiert 10-15 minute pana devin moi, apoi le scoatem pe un prosop pentru a se scurge de apa.
Ceapa o taiem marunt si o calim putin un uleiul incins, apoi adaugam carnea tocata  si morcovul dat prin masina de tocat carne pe care le calim 15 minute. Dupa 15 minute adaugam bulionul, piperul, oregano si sare dupa gust, mai lasam pe foc 5 minute.
Ungem o tava cu unt, punem un strat de vinete, peste vinete adaugam carnea si cascaval taiat felii, apoi inca un strat de vinete.Dam tava la cuptor timp de 30 de minute.
Intre timp preparam sosul, amestecand smantana cu oul, apa si faina.
Dupa 30 de minute scoatem tava din cuptor si adaugam sosul de smantana si cascavalul ramas pe care il dam pe razatoare.


Dam tava la cuptor inca 30 de minute pana cand sosul se rumeneste.


Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu