INGREDIENTE:
Pentru blat:
- 6oua
- 300 g zahar
- 12 linguri suc coca-cola
- 1 lingura cacao
- 1 praf de copt
- 200 g faina
Pentru crema:
- 4 galbenusuri
- 150 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 250 g margarina rama
- 3 pachete mici de biscuiti picnic
- 1 plic praf de frisca
Preparare:
Blatul
Albusurile si galbenusurile se separa, iar albusurile se bat spuma cu batatorul pentru prajituri pentru ca o sa creasca blatul mai mare.
Se adauga pe rand zaharul, apoi galbenusurile, sucul coca-cola, cacaoa, faina si praful de copt.Compozitia o amestecam cu o lingura de lemn.
Blatul se pune intr-o tava mare cu dimensiunile 28/38 cm pe care o tapetam cu hartie de copt si se da la cuptor aproximativ 30-35 de minute.
Blatul il lasam sa se raceasca, dupa care il taiem sa obtinem 2 foi.
Crema
Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat si se fierbe la bain-marie pana cand se intareste.( Pentru a afla daca s-a intarit destul putem lua cu lingurita din compozitie si sa punem cateva picaturi intr-o cana cu apa, daca copozitia nu se imprastie este gata). Cand este gata se pune la racit.
Untul il frecam spuma si adaugam cate o lingura din crema.
Se ia o foaie, se insiropeaza cu cafea sau suc coca-cola si se pune jumatate din crema obtinuta, peste crema punem si cealalta foaie, o insiropam si punem restul de crema. Peste crema punem biscuitii pe care ii inmuiem in suc coca-cola sau cafea.
Peste biscuiti adaugam frisca pe care am facut-o conform instructiunilor de pe ambalaj si la sfarsit ca ornament razalim ciocolata neagra.
Pofta buna!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu