http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Rulada cu gem de visine si crema de vanilie

Follow by Email

luni, 17 iunie 2013

Rulada cu gem de visine si crema de vanilie


Ingrediente:

Pentru blatul galben:
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri apa
Pentru blatul roz:
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura apa
  • gem de visine
  • crema de vanilie Creme Ole de la Dr. Oetker
Preparare:

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul si mai batem putin. La sfarsit adaugam galbenusurile amestecate cu cele 2 linguri de apa, amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus, apoi adaugam pe rand faina.


La fel procedam si cu cel de al doilea blat doar ca adaugam la sfarsit gem de visine pana devine roz.
Intr-o tava punem hartie de copt si coacem pe rand fiecare blat cate 10-15 minute.

Punem un prosop umed pe masa, punem blatul pe care l-am scos din cuptor , rulam blatul cu prosopul si il lasam pana se raceste. La fel procedam si cu cel de al doilea blat.
Crema de vanilie am facut-o conform instructiunilor de pe ambalaj, am pus 400 ml lapte, praful si am amestecat cu mixerul timp de 3 minute.
Cand s-au racit blaturile le desfacem din prosop. Pe blatul galben punem un strat subtire de gem de visine, apoi un strat din crema de vanilie, este punem blatul roz si punem la fel gem si crema de vanilie, apoi rulam.
Deasupra ruladei am pus restul din crema de vanilie  si gem de visine. Rulada se pune la frigider timp de 2 ore.

Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu