http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Chiftele grecesti

Follow by Email

marți, 9 iulie 2013

Chiftele grecesti


INGREDIENTE:

  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou 
  • 2 linguri pesmet
  • 1/2 lingura oregano uscat
  • 1/2 chimion uscat
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • smantana/ iaurt pentru servit
Preparare:
Carnea tocata se amesteca cu ceapa maruntita (eu am dat-o pe razatoare), usturoiul zdrobit, oul, pesmetul, oregano, sare si piper, dupa gust. Se framanta bine toate ingredientele.
Se modeleaza cu mana chiftele rotunde, se trec prin faina si se rumenesc pe toate partile in ulei bine incins. Se scot pe prosoape absorbante si se aseaza pe un platou.

Se servesc garnisite cu smantana in care am adaugat usturoi zdrobit si bucati mici de castravete sau cu iaurt.
Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu