http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Prajitura cu fructe de padure si bezea

Follow by Email

marți, 9 iulie 2013

Prajitura cu fructe de padure si bezea

INGREDIENTE:
Blat( pentru o tava rotunda cu diametru de 28 cm):

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri de faina cu varf
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200 g fructe de padure
Bezea:
  • 5 albusuri
  • 8 linguri zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un zahar vanilat
  • 1 lingura raza de amidon
  • 1 praf de sare
PREPARARE:

Separati ouale si bateti albusurile spuma cu praful de sare.
Adaugati zaharul in ploaie sau lingura cu lingura si continuati mixarea pana acesta se topeste.
Frecati galbenusurile cu uleiul pana se incorporeaza ca la maioneza si adaugati-le la albusurile batute spuma. Se adauga apoi faina incorporandu-se usor, prin rasturnare.
Se pune compozitia in forma unsa si tapetata (sau cu hartie de copt) si se aseaza deasupra fructele de padure.
Se da la cuptorul incins timp de 15 min la foc mediu fara sa se deschida.
In acest timp se pregateste bezeaua. Intr-un vas inalt se bat albusurile cu un praf de sare pana devin  spuma. In acest moment incepe a se adauga zaharul pudra (plus zaharul vanilat) in 2-3 transe si se continua mixarea pana spuma devine foarte tare. Spre sfarsit se adauga si zema de lamaie si amidonul si se incorporeaza bine.
Consistenta bezelei  trebuie sa fie foarte tare, asa incat daca este intors vasul sa nu se miste deloc (puteti testa si cu ajutorul unei linguri in care spuma sa nu cada daca este rasturnata).
Dupa cele 15 min de stat la cuptor, cand blatul s-a “prins” bine se scoate vasul si se pune bezeaua cu ajutorul unei linguri sau a unui sprit daca vreti forme mai frumoase si se da din nou la cuptor, la foc mic cu usa intredeschisa timp de 20-30 min sa se usuce bezeaua si sa se rumeneasca putin deasupra.
Dupa ce s-a racit se taie cu un cutit umezit in apa rece ca sa nu se lipeasca bezeaua.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu