http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Prajitura cu mere si iaurt

Follow by Email

duminică, 7 iulie 2013

Prajitura cu mere si iaurt


Ingrediente:
Pentru aluat:
450 g faina
3 linguri zahar
3 linguri apa rece
250 g unt
1 praf de sare
Pentru umplutura:
1/2 kg mere
scortisoara
1 plic zahar vanilat
200 g iaurt
2 oua
1 lingura amidon alimentar
100 g zahar
1 fiola esenta de vanilie

Preparare:
In faina cernuta se incorporeaza untul moale, zaharul, sarea si apa. Se framanta aluatul si il lasam sa se odihneasca la rece timp de 2 ore.
Decojim merele si le taiem felii, apoi le calim putin, presarandu-le cu zaharul vanilat si scortisoara.
Mixam iaurtul cu ouale,amidonul,zaharul si esenta.
Pe planseta presarata cu faina,intindem o foaie. Ungem cu ulei o tava si o tapetam cu hartie de copt. Intindem foaia ridicand-o putin si pe pereti.
Asezam uniform merele si introducem prajitura in cuptorul cald 20 de minute.
Dupa 20 de minute,scotem tava si se toarna crema cu iaurt si introducem din nou prajitura la cuptor,pana cand se rumeneste usor.

Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu