http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Prajitura "Ducesa"

Follow by Email

duminică, 7 iulie 2013

Prajitura "Ducesa"

INGREDIENTE:
Pentru foi:
  • oua
  • 150 g unt
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
Pentru crema:
  • 150 g unt
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri lapte
  • 2 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 30 ml rom
  • 4 galbenusuri
Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Pentru glazura:
  • 200g ciocolata de menaj
  • 2 lingurite ulei


Foile:
Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in crema de unt adaugam ouale pe rand, iar la sfarsit punem cacaua impreuna cu faina cernuta. Compozitia o turnam intr-o tava mica pe care o tapetam cu hartie de copt, o bagam la cuptor la foc potrivit 30 de minute.
Crema:
Galbenusurile le frecam cu zaharul, zaharul vanilat, laptele, faina si cacaua si le fierbem la baie de aburi pana obtinem o crema legata. Cand e gata crema o amestecam cu romul si cu untul , apoi o lasam la rece.
Bezeaua:
Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai batem aproximativ 20-30 de minute pana obtinem o bezea tare.
Glazura:
Intr-un bol punem ciocolata de menaj cu uleiul la baie de aburi pana se inmoaie.
Blatul in taiem in doua, pe o jumate din blat se pune jumate din crema de cacao, apoi bezeaua, aopi restul de crema de cacao deasupra celalalt blat si la sfarsit ciocolata topita. Se baga prajitura la rece. Se serveste ornata cu frunzulite de menta.
 
Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu