http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!

Follow by Email

sâmbătă, 19 octombrie 2013

                                              Placinte cu ciuperci, branza si ketchup

Ingrediente:
Pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 25 g drojdie
  • 170 ml lapte
  • 25 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
Pentru umplutura:
  • 100 g branza putin sarata sau cascaval
  • 1 ardei gras
  • 100 g ciuperci
  • ketchup
  • daca doriti pute-ti pune si sunca presata (100g)
Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 25 ml lapte
Preparare:
Drojdia o frecam cu zaharul, apoi adaugam putin lapte caldut si putina faina, obtinem o maia e care o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Maiaua o punem intr-un vas cu faina cernuta, oul batut cu sarea si laptele caldut, in timp ce framantam adaugam putin ulei, apoi lasam din nou aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.
Dam pe blatul de lucru faina si rasturnam aluatul, il framantam pana capata consistenta plastelinei. Am intins aluatul cu mana si l-am taiat in 6 bucati.
Luam fiecare bucata pe rand, o intindem, o ungem cu ketchup, presaram ardeiul si ciupercile taiate cubulete si branza data pe razatoare.
Adunam marginile stfel incat umplutura sa ramana in interior, strangem la mijloc si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt cu partea in care am strans aluatul jos.
Crestam marginile cu cutitul astfel incat sa ramana in mijloc o portiune de forma unui cerc. Ungem placintele cu galbenusul de ou batut cu laptele.
Dam la cuptor placintele pana se rumenesc.
Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu