http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Prajitura cu branza dulce

Follow by Email

sâmbătă, 19 octombrie 2013

Prajitura cu branza dulce

                                                      Prajitura cu branza dulce


Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 250 unt gras (minim 80% grasime)
  • 200 ml smantana
  • 2 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt, 10 g.
  • 2 linguri zeama de lamaie
Pentru umplutura:
  • 600 g branza de vaci
  • 3 oua
  • coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri gris
  • 300 ml lapte
  • 1 varf cutit de sare
  • zahar dupa gust
Preparare:
Pentru aluat: Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un bol amestecam faina, untul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, zeama de lamaie, smantana, galbenusurile si putina sare. Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat relativ moale si lipicios.
Aluatul il impartim in doua parti egale, tava o ungem cu unt si o tapetam cu faina. 
Umplutura: Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si putina sare. Cand laptele a inceput sa fiarba adaugam grisul in ploaie amestecand din cand in cand pana fierbe si se leaga, apoi il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca.
Branza trebuie sa fie bine scursa, o amestecam cu 3-5 linguri de zahar, apoi cu ajutorul unei linguri amestecam punand pe rand grisul, apoi ouale unul cate unul.
In tava tapetata cu faina punem prima foaie, peste foaie punem toata umplutura de branza, apoi peste branza adaugam cea de a doua foaie si introducem tava la cuptorul preincalzit la 180C.
Prajitura o coacem 35-40 minute, pana cand aceasta este uniform rumenita la suprafata.

In umplutura se pot adauga si 50 g stafide.

Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu