http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Friptura de porc la cuptor

Follow by Email

sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Friptura de porc la cuptor


Ingrediente:
700g carne de porc
1 capatana de usturoi
200 ml bulion
30ml ulei
1 lingurita de piper
1 lingurita de boia

1/2 lingurita de sare

Preparare:
Carnea de porc o taiem felii groase cam de un deget si fiecare felie o crestam pe margini de jur imprejur, apoi o asezam intr-o tava pentru cuptor.
Curatam cateii de usturoi, ii pisam si apoi ii frecam cu putina sare.Adaugam treptat uleiul, ca la maioneza, fecand tot timpul pana obtinem o pasta.

Adaugam bulionul si condimentele peste usturoi, mai adaugam si 100 ml apa deoarece sosul trebuie sa acopere carnea.Sosul il turnam peste carne, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam friptura la cuptorul incins la 220C timp de 1 ora.
Eu am servit friptura cu mamaliga!

Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu