http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Prajitura Cittrone

Follow by Email

marți, 12 noiembrie 2013

Prajitura Cittrone


Inrgediente:
1 pahar ulei
1 pahar zahar
1 pachet foi de placinta ( dezghetate si taiate fasii)
200 ml iaurt
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
4 oua
100 ml zeama de lamaie
1 portocala
1 fiola esenta de vanilie
sirop de zahar ars facut din 7 linguri de zahar, 3 cani de apa si coaja de portocala

Preparare:

Albusurile se bat spuma, apoi adaugam pe rand zaharul, uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie si zeama de la o portocala. Spre sfarsit adaugam esenta de vanilie si  foile de placinta taiate fasii si amestecam totul bine.
Prajitura o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem la cuptor timp de 45 de minute, la foc potrivit pana se rumeneste.
Preparam siropul de zahar ars astfel: caramelizam zaharul si apoi adaugam apa si lasam sa scada pana se formeaza siropul. Spre sfarsit, adaugam bucatele de coaja de portocala.
Cand este gata scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca timp de 15 minute, apoi o portionam si adaugam peste bucati siropul fierbinte.

Pofta buna!

Un comentariu :