http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Prajitura turceasca

Follow by Email

duminică, 24 noiembrie 2013

Prajitura turceasca

Ingrediente:
6 oua mari
600 gr de iaurt
150 gr de zahar tos
75 gr de faina amestecata cu un sfert de pliculet de drojdie uscata de 7 gr
coaja rasa fin si zeama de la o lamaie

un varf de cutit de sare de mare fina
Sirop de citrice:
126 gr de zahar tos
125 ml de apa
coaja rasa fin si zeama de la o lamaie
coaja rasa fin si zeama de la o portocala

1 lingurita de apa de flori de portocal sau de trandafir

Preparare:
Mixam galbenusurile cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa si mata. Cernem faina amestecata cu drojdia deasupra si o incorporam treptat in compozitie .Adaugam iaurtul ,coaja si zeama de lamaie si amestecam . In alt bol mare si curat, batem albusurile cu un praf de sare ,pana se intaresc.
Le amestecam cu atentie in compozitia de prajitura .Turnam amestecul in forma de tort tapetata cu hartie de copt si nivelam usor suprafata .Dam prajitura la cuptor 50-60 de minute, pana se rumeneste pe deasupra, creste si este bine coapta .
Scoatem prajitura din forma cand s-a racit. Se va lasa putin pe masura ce se raceste . Cat timp prajitura este la copt pregatim siropul de citrice . Punem toate ingredientele intr-o oala si le dam in clocot. Micsoram flacara si lasam sa fiarba la foc mic 7-10 minute ,pana cand lichidul scade cu o treime si capata consistenta de sirop .
Lasam sa se raceasca . Rasturnam prajitura pe un platou si punem uniform cu o lingura sirop pe intreaga suprafata.
Am ornat prajitura cu felii de portocale, samburi de nuca, nuca de cocos si coaja de la portocala.
Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu