http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Ciorba de perisoare

Follow by Email

duminică, 1 decembrie 2013

Ciorba de perisoare

Ingrediente:
ulei
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1 ceapa mica
1 ardei verde
1 lamaie (eu am folosit otet de mere)
2 linguri bulion
200 g smantana
galbenusul de la 1 ou

sare
Pentru perisoare:
500 g carne tocata de porc
2 linguri orez
1 ceapa mica
1 lingura faina
1 lingura ulei
1 ou
sare
piper

Preparare:
Zarzavaturiile le curatam, le taiem pe toate cubulete si le punem la calit intr-o oala mare, apoi adaugam 2-3 L de apa peste legume. Ardeiul il punem intreg si il lasam pana se fierb celelalte legume. Lasam sa fiarba aproximativ 40 de minute.

Intre timp preparam perisoarele: carnea tocata trebuie sa fie foarte fina, iar orezul trebuie sa fie uscat pentru ca perisoarele sa nu se imprastie atunci cand fierb. Intr-un bol punem carnea, orezul, ceapa data pe razatoarea mica, faina oul, uleiul si amestecam toate ingredientele bine. La sfarsit adaugam sare si piper dupa gust. Formam perisoarele de marimea unei nuci.
Cand au fiert legumele adaugam pe rand perisoarele si lasam sa fiarba la foc mic 10-15 minute pana cand perisoarele se vor ridica la suprafata.
 La sfarsit am adaugam cele 2 linguri de bulion, smantana amestecata cu galbenusul de ou, sare si zeama de lamaie/otet dupa gust.
 
Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu