http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Cornuri cu branza si marar

Follow by Email

duminică, 8 decembrie 2013

Cornuri cu branza si marar

Ingrediente:
Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 300 ml apa
  • 100 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 cub drojdie proaspata
Pentru umplutura: 
  • 9 cartofi potriviti
  • 1 legatura potrivita marar verde
  • 300 g branza sarata
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 ou
Preparare:
Drojdia o frecam cu 1 lingurita zahar, apoi adaugam laptele caldut si apoi adaugam faina pana obtinem o compozitie ca cea de clatite. Lasam maiaua pana isi dubleaza volumul,

 apoi adaugam apa si faina, dar aluatul il lasam mai moal, adaugam uleiul,

 acoperim bolul unde se afla aluatul si il lasam aproximativ 1 ora pana isi dubleaza din nou volumul.

Intre timp pregatim umplutura. Cartofii ii lasam cu coaja, ii spalam si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare timp de 30 de minute. Lasam cartofii sa se raceasca, apoi ii curatam de coaja

 si ii dam pe razatoarea cu gaurile mari, la fel si branza.
 
Peste cartofi si branza adaugam mararul tocat marunt, piper dupa gust, oul si amestecam. Daca umplutura este prea tare adaugam smantana, eu am adaugam 2 linguri de smantana si sare daca mai este nevoie.
Cand aluatul a crescut mai adaugam faina pana obtinem un aluat elastic si nu se mai prinde de maini.

Pe masa de lucru presaram faina, punem aluatul si il intindem pana are 1 cm grosime, se taie triunghiuri, iar la baza punem cate o lingurita din umplutura si il rulam de la baza spre varf.
Cornurile se coc pe rand intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu pensula cu un galbenus de ou amestecat cu 1 lingura lapte.
Se introduc la cuptorul preincalzit timp de 30-40 de minute pana acestea se rumenesc.


Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu