http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Tocanita picanta de pui cu ciuperci

Follow by Email

marți, 10 decembrie 2013

Tocanita picanta de pui cu ciuperci

Ingrediente:
4 ciocanele de pui
200-300 g ciuperci
1 ardei gras
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
3-4 linguri ulei
100 ml smantana
1 lingurita rasa de curry
1 lingurita boia
piper
sare
3 linguri faina

Preparare:
Carnea de pui o punem la fiert in apa cu putina sare timp de 30 de minute.
Intre timp tocam marunt ceapa, ardeiul si cateii de usturoi.
Ciupercile le spalam si le curatam de coaja, la fel si coditele de la ele si le taiem felii.
Dupa ce s-a fiert carnea o scoatem si o lasam sa se raceasca, apoi o taiem cubulete.
Intr-o cratita punem ardeiul, ceapa si usturoiul la calit 2-3 minute,

 apoi adaugam supa in care a fiert carnea ( eu am avut 1.5 L.) , cipuercile si le lasam sa fiarba 15 minute.
Smantana am amestecat-o cu curry si boia. Dupa ce s-au fiert ciupercile adaugam smantana si carnea de pui taiata cubulete. Faina o amestecam cu putina apa si o adaugam in tocanita pentru a se ingrosa sosul. La sfarsit adaugam sare si piper dupa gust si curry daca va place mai picanta mancarea si o mai lasam sa dea 2-3 clocote dupa care oprim focul.
Dupa ce am oprit focul am adaugat si mararul tocat marunt.


Pofta buna!

Un comentariu :

  1. Buna,
    Vino si ia imagini miscatoare gif de Craciun foarte frumoase pentru blog.
    Magia sarbatorilor te va cuprinde chiar de astazi.
    Coltisor de Rai
    Animated Gif Free
    Valy

    RăspundețiȘtergere