http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Pizza cu sunca si ciuperci

Follow by Email

duminică, 26 ianuarie 2014

Pizza cu sunca si ciuperci

Ingrediente:
Pt. blat:
250 ml apa
450-500 g faina
1 plic de drojdie uscata
3 linguri ulei
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
Ingrediente:
200 g cascaval
5 ciuperci mai mari
300 g sunca presata
150 g masline
oregano
ketchup picand sau sos de rosii

Preparare:
Blatul:
Se dizolva drojdia in 250 ml apa calduta, apoi adaugam zaharul, sarea si uleiul. La sfarsit adaugam toata faina si amestecam bine pana se incorporeaza bine. Alatul il lasam la crescut 30 de minute.
Intre timp, feliem ciupercile si sunca, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica.
Dupa ce a crescut aluatul l-am impartit in 4, se intinde fiecare bucata, mie mi-au iesit 3 blaturi pentru tava cu diametrul de 28 cm si unul pentru tava de 25 cm.
Se unge tava cu ulei, punem in tava unul din blaturi, il ungem cu ketchup, presaram cascaval, apoi sunca, ciuperci feliate, masline intregi fara samburi sau taiate rondele si din nou inca o lingura de cascaval si oregano. Dam tava la cuptor la foc mediu timp de 20-25 de minute.

La fel procedam si cu celelalte trei blaturi si punem ingredientele ramase.

Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu