http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Prajitura cu mac

Follow by Email

miercuri, 1 ianuarie 2014

Prajitura cu mac

Ingrediente:
Blat:

  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g mac
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat 
  • 250 g margarina Rama
Sirop:

  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • cateva picaturi esenta de rom
  • 3 pachete biscuiti picnic de cacao


  • Preparare:
    Blat:
    Albusurile se bat spuma tare si se pune pe rand zaharul. Apoi adaugam macul, nuca de cocos si faina pe care am amestecat-o cu praful de copt, amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus pana se omogenizeaza toate. Punem blatul intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptor si se lasa la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.

    Crema:
    Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat si se fierbe la bain-marie pana cand se intareste.Cand este gata se pune crema la racit.
    Untul il frecam spuma si adaugam pe rand cate o lingura din crema.
    Sirop:
    Zaharul il caramelizam, apoi il stingem cu apa rece. Se lasa la racit si amestecam din cand in cand sa se topeasca zaharul, apoi adaugam cateva picaturi esente de rom.

    Asamblam prajitura astfel: prima data blatul, peste blat punem jumate din crema, apoi un strat de biscuiti pe care ii inmuiem in siropul de zahar, apoi cealalta jumatate de crema si la sfarsit punem nuca de cocos.


    Pofta buna!

    Niciun comentariu :

    Trimiteți un comentariu