http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Tocanita de cartofi

Follow by Email

marți, 7 ianuarie 2014

Tocanita de cartofi

Ingrediente:
  • 1 kg cartofi noi
    • 1 morcov
    • 1 ceapa mare
    • 1 frunza dafin
    • 4 linguri bulion rosii
    • sare
    • piper
    Preparare:
    Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Ceapa o curatam si o taiem marunt si o punem la calit in ulei, dupa ce s-a calit ceapa adaugam morcovul taiat felii subtiri si cartofii taiati cuburi si frunza de dafin. Adaugam apa cat sa treaca peste cartofi.
    Lasam cartofii sa fiarba 30-40 de minute, incercam cu fruculita pentru a vedea daca s-au fiert. Dupa ce s-au fiert cartofii adaugam bulionul si amestecam cu grija sa nu se sfarame, lasam tocanita de cartofi sa mai dea 2 clocote dupa care o condimentam dupa gust si o lasam sa fiarba in continuare. Cand consideram ca tocanita este destul de cosnsistenta o luam de pe foc.
    Pofta buna!

    Niciun comentariu :

    Trimiteți un comentariu