http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Tort cu fructe si mascarpone

Follow by Email

vineri, 3 ianuarie 2014

Tort cu fructe si mascarpone

Ingrediente:
  • 400 g piscoturi de sampanie
  • 250 g crema mascarpone
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 500 ml frisca Hulala
  • 2-3 cescute cafea concentrata
  • 1 fiola esenta de vanilie/ 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 compot de frcute tropicale de 450g
  • sucul de la un compot de visine
  • Preparare:

    Frecam spuma zaharul cu galbenusurile, adaugam crema mascarpone, esenta de vanilie si omogenizam amestecul. Separat amestecam frisca cu mixerul pana devine tare, apoi adaugam pe rand frisca in crema de mascarpone mixand in continuare.
    Intr-o tava de tort am pus un rand de piscoturi pe care le-am inmuiat in sucul de la compot de visine.
    Crema am impartit-o in 2. Peste piscoturi am pus jumate din prima parte, apoi fructele taiate cubulete mici si apoi cealalta jumatate de crema.
    Apoi punem inca un strat de piscoturi pe care le inmuiem in cafea, peste piscoturi punem jumate din crema ramasa, o intindem, adaugam ciocolata amaruie pe care o taiem subtire cu ajutorul cutitului si peste ciocolata am pus crema ramasa si am ornat din nou cu ciocolata.
    Pofta buna!

    Niciun comentariu :

    Trimiteți un comentariu