http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Clatite caramelizate cu portocale

Follow by Email

duminică, 2 februarie 2014

Clatite caramelizate cu portocale

Ingrediente:
Pentru aluatul de clatite:
2 oua
300 ml lapte
2 linguri ulei
1 plic zahar vanilat
200 g faina
coaja rasa de la o portocala
sare
Pentru sos:
60 g zahar
sucul de la 2 portocale
1 lingura esenta de vanilie

Preparare:
Aluatul de clatite il preparam astfel: se bat ouale putin cu telul, apoi adaugam laptele, uleiul, coaja de portocala rasa, zaharul vanilat, putina sare si la sfarsit adaugam pe rand faina amestecand incontinuu cu telul, pana obtinem un aluat de consistenta unei smantani fluide. In tigaie se pune putin ulei si pe rand se coc 8-9 clatite mai mari.
Sosul: Punem zaharul la topit in tigaie, cand acesta s-a topit adaugam sucul de la 2 portocale si 1 lingura esenta de vanilie. Amestecam cu o lingura de lemn 3-4 minute pana se amesteca zaharul cu sucul de portocale.
Se impatureste cate o clatita si pe rand le punem in sosul din tigaie, se intorc pe ambele parti.
Se poat servi clatitele cu portocale, capsuni si frisca.
Pofta buna!

2 comentarii :