http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Cartofi umpluti la cuptor

Follow by Email

sâmbătă, 1 martie 2014

Cartofi umpluti la cuptor

Ingrediente:
4 cartofi potriviti
100 g sunca
100 g cascaval
50 g branza sarata
1/2 ardei rosu
2 ciuperci potrivite
1/2 ceapa rosie
piper
sare
ulei
margarina
Sos smantana:
200 g smantana
2 catei de usturoi
oregano

Preparare:
Cartofii se spala, ii uscam si ii taiem pe jumatate. Scobim cartofii cu o lingurita pana ramane o coaja de 1 cm grosime.
Punem cartofii intr-o tava pe care am unso cu margarina si o introducem la cuptor pana pregatim umplutura.
Umplutura: Taiem marunt sunca, ardeiul, ciupercile, ceapa, cascavalul,  branza si miezul de cartofi.
Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei, il lasam sa se incinga si adaugam sunca, pe care o prajim pana devine putin crocanta, apoi adaugam ardeiul, ciupercile, ceapa, miezul de cartofi. Amestecam toate ingredientele, condimentam umplutura cu piper si sare dupa gust, dupa care luam tigaia de pe foc si adaugam cascavalul si branza si le amestecam cu celelalte ingrediente.
Scoatem tava din cuptor si umplem cartofii cu umplutura.
Punem tava din nou in cuptor si o lasam pana cand, cartofii se inmoaie, iar umplutura devine aurie.
Cartofii ii servim cu sos de smantana cu usturoi si oregano.

Pofta buna!

2 comentarii :

  1. trebuie sa fie tare buni! Cam la ce temperatura ati copt cartofii?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua! Sunt foarte buni acesti cartofi cand sunt calzi. Cartofii i-am copt la treapta 3 la cuptorul aragazului.

    RăspundețiȘtergere