http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Gris cu lapte aromat

Follow by Email

joi, 8 mai 2014

Gris cu lapte aromat

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 45 g gris
  • 2 linguri miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita unt
  • 4 linguri dulceata de caise
  • 1 portocala
Preparare:
Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat intr-o cratita cu fundul mai gros. Cand laptele incepe sa clocoteasca se adauga grisul , in ploaie si amestecam continuu.Focul trebuie sa fie mic. Adaugam coaja rasa de lamaie si il lasam sa fiarba 9 minute, mestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul cratitei.
 

Cand este gata grisul il luam de pe foc, adaugam mierea si amestecam bine pentru a se omogeniza. Grisul il turnam in forme unse cu unt si il lasam 6 minute sa se raceasca. 
Intre timp, amestecam gemul de caise cu sucul de la o jumatate de portocala si cu cealalta jumatate de portocala taiata cubulete.
Gemul il punem in farfurioare, iar deasupra punem budinca de gris.

Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu