http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Melcisori cu banane

Follow by Email

marți, 20 mai 2014

Melcisori cu banane

Ingrediente:
Aluat:

  • 225 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 5 g drojdie
  • 70 ml lapte cald
  • 2 oua'
  • 1 lingurita ulei
  • 1-2 linguri apa calda
Umplutura:
  • 25 g unt topit
  • 2 banane, taiate felii
  • 50 g stafide
  • 2 lingurite scortisoara
  • 50 g zahar vanilat
  • coaja rasa de la o jumatate de portocala
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri lapte
Preparare:

Pentru aluat, pune drojdia in laptele cald si las-o sa stea 10 minute.
Intr-un vas, amesteca faina cu sarea si zaharul, apoi adauga drojdia cu laptele, ouale, uleiul  si atata apa cat sa se formeze un aluat usor moale.
Pe o suprafata pudrata cu faina, framata aluatul timp de 10 minute, pana devine omogen. Pune aluatul intr-un bol uns cu putin ulei si acopera bolul cu o folie unsa si ea cu putin ulei. Lasam aluatul sa creasca pana isi va dubla marimea, intr-un loc cald.
Ungem cu unt o tava patrata sau dreptunghiulara. Ruleaza aluatul intr-un dreptunghi si il ungem cu untul topit.
Pentru umplutura, amestecam feliile de de banana cu stafidele, 50 gr zahar, scortisoara si coaja rasa de portocala. Intindem amestecul peste aluatul rulat lasand o margine de vreo 3 - 4 cm.Rulam  aluatul asemenea unui salam. Cu un cutit ascutit, taie aluatul rulat in 9 portii. Punem melcii in tava pregatita, asezandu-i unul langa altul. Ii acoperim cu folie unsa cu ulei si ii lasam sa creasca 30 minute.
Incalzim cuptorul.Incalzim putin mierea cu laptele la cuptorul cu microunde, apoi ungem melcii cu jumatate din cantitate si ii coacem timp de 20 - 25 minute, pana devin aurii. Ii lasam  sa se raceasca in tava 10 minute inainte sa ii scoatem,apoi ungem melcii cu restul de lapte.
Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu