http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Unt cu usturoi si marar

Follow by Email

vineri, 20 iunie 2014

Unt cu usturoi si marar


Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 lingurita ulei
  • 1 legatura marar
  • piper
Preparare:

Untul se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei. Usturoiul il curatam, se taie in doua, il punem intr-o strecuratoare de metal, punem strecuratoarea pe o ala in care am pus apa si am lasato sa fiarba. Usturoiul se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se ia strecuratoarea de pe oala.
Untul l-am pus in vasul pentru mixerul vertical, adaugam ceapa, usturoiul si mixam, apoi adaugam mararul, uleiul si piper dupa gust si mixam pana cand mararul se marunteste bine si obtinem o pasta fina.
Punem untul intr-un borcan si il pastram la frigider. (pentru a pastra untul mai mult timp se pune in congelator).
Acest unt este bun pentru fripturi.


Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu