http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Snitele in aluat de cartofi

Follow by Email

miercuri, 2 iulie 2014

Snitele in aluat de cartofi


Ingrediente:

  • 800 g carne de porc (eu am avut carne de porc fiarta si afumata)
  • 800 g cartofi 
  • 2 oua
  • 1 ceapa potrivita
  • 50 g branza tare
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • ulei pentru prajit
  • sare 
  • piper
Preparare:


Se spala cartofii,se fierb in apa cu un praf de sare,se lasa sa se raceasca,dupa care se curata de coaja.
Se dau cartofii pe razatoare impreuna cu ceapa curatata,branza si se pun toate intr-un castron.Se adauga ouale faina si patrunjelul verde tocat.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Carnea de porc daca nu este fiarta cum am avut-o eu, se bate cu ciocanul de snitele,se condimenteaza cu sare si piper,dupa gust si se prajesc in unt topit,se lasa sa se raceasca putin,dupa care se acopera cu aluatul de cartofi.
Se prajesc snitelele cu aluat in putin ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc.Se servesc calde, alaturi de o salata de legume.
Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu