http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Tarta cu capsuni si crema de mascarpone

Follow by Email

luni, 24 octombrie 2016

Tarta cu capsuni si crema de mascarpone

Ingrediente:
Pentru blatul de biscuiti: 

  • 250 gr. de biscuiti simplii
  • 125 gr. de unt
Pentru crema:
  • 500 gr. mascarpone
  • 500 ml frisca
  • 20 g gelatina
  • 250 gr zahar pudra
  • 1 praf de zahar vanilat
  • 150 ml lapte
Pentru jeleul de capsuni:
  • 350 gr capsuni
  • 4 linguri de zahar (dupa preferinta)
  • 10 gr. gelatina
Pentru decor:
  • 200 gr capsuni
  • ciocolata alba
Preparare:
Blatul:
Biscuiti ii maruntim cu ajutorul sucitorului (sau cu ajutorul robotului de bucatarie). Peste biscuiti adaugam untul pe care l-am topit si amestecam pana la omogenizare.
Compozitia de biscuiti obtinuta o asezam intr-o forma de tort detasabila (28cm.), asezam bine compozitia in tava pana obtinem un strat uniform. Taiem capsunile pentru decor in doua si le aranjam pe marginea tavii.Pana pregatim crema punem tava in frigider.

Crema:
Gelatina o punem la hidratat in 100 ml de apa cam 10 minute. Dupa ce s-a hidratat gelatina se dizolva in laptele fierbinte.
Crema de mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si cu cel vanilat, apoi adaugam laptele in care am pus gelatina si omogenizam bine. Apoi adaugam rand pe rand frisca batuta pana se incorporeaza.
Crema obtinuta o turnam in forma de tort , nivelam uniform si dam forma de tort la rece timp de 2, 3 ore.
Jeleul:
Capsunele le taiem si le punem pe foc impreuna cu zaharul pana da intr-un clocot, apoi dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in 50 ml de apa rece. Se amesteca pana cand gelatina se dizolva, apoi cu ajutorul unui bleder sau mixer vertical mixam pana obtinem o pasta fina.
Jeleul il lasam pana ajunge la temperatura camerei, apoi se adauga peste prajitura pe care am lasato in frigider timp de 2, 3 ore. Dupa ce punem jeleul introducem din nou prajitura in frigider pentru inca 2 ore.. 
Dupa ce timpul indicat a trecut  se indeparteaza inelul formei, se proportioneaza dupa preferinta si se orneaza cu fulgi de ciocolata alba,capusi. Eu am pus si ciocolata pe o bucatica! :D

Pofta buna! 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu