http://www.petitchef.ro Retete usor de preparat!: Vinete umplute cu ton

Follow by Email

miercuri, 19 octombrie 2016

Vinete umplute cu ton




Ingrediente pentru o vanata:
  • 1 vanata potrivita
  • 1/2 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri de pasta de rosii
  • 1 conserva de ton 
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cascaval felii sau cascaval razalit
Preparare:
 Vanata se taie in doua. Taiem putin cu cutitul miezul (ca in imagine), apoi se pune vanata pe o farfurie, se acopera cu folie transparenta si se introduce timp de 8 minute in cuptorul cu microunde.

Dupa ce s-au inmuiat in cuptorul cu microunde lasam vinetele sa se raceasca. Dupa ce vinetele s-au racit scoatem miezul cu ajutorul unei lingurite avand grija sa nu se rupa partea exterioara a vinetei.
Miezul pe care l-am scos din vanata il tocam marunt.
Ceapa si usturoiul se toaca  marunt si le punem la calit in putin ulei.
Cand acestea incep sa se rumeneasca adaugam miezul de vanata pe care l-am tocat marunt, sare si piper.
Amestecam si lasam cateva minute la foc mic.
Apoi adaugam tonul scurs de ulei si cele 3 linguri de pasta de rosii.

Amestecam si lasam din nou cateva minute la foc mic. Adaugam sare daca mai este nevoie.
Punem cuptorul la incalzit la 180C.
Intre timp umplem vinetele cu compozitia obtinuta.
Peste compozitie se pune cate o felie de cascaval si presaram oregano.

Vinetele le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt si le introducem in cuptor.
Lasam vinetele in cuptor pana cand cascavalul se rumeneste.

POFTA BUNA! p.s. reteta e tradusa din spaniola, imi cer scuze daca ceva nu e scris corect!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu